+ Meer informatie

Glanzende deuren

2 minuten leestijd

Ik heb mat glanzend gelakte deuren maar die gaan glimmen op de plaatsen waar ze vaak worden aangeraakt. Hoe kan ik ze weer mat krijgen? Antwoord — Dat kan alleen door de hele deur weer mat te lakken. Daarom schroefde men vroeger langwerpige glasplaten op de deur, vlak bij de knop Dat glas kon je gemakkelijk schoonwrijven. Wilt u dit niet, dan zult u moeten beginnen met de heropvoeding van uw huisgenoten, zodat ze voortaan alleen de kruk beetpakken en niet de deur! U kunt aan de kruk een kaartje ophangen met eerst een vriendelijk verzoek. Als dat niet helpt kunt u overgaan tot meer indringende teksten zoals: zal ik je handjes wassen voor je weer aan de deur pakt, Jan? productie groter, doordat de nier meer vocht doorlaat dan normaal. Als laatste heeft coffeïne ook nog effect op de aanmaak van maagzuur. Vandaar dat men in een restaurant na een zware maaltijd koffie schenkt! Aan de andere kant is koffie weer niet aan te raden aan mensen die aan een maagzweer lijden. Eén kop koffie bevat ongeveer 100 mg coffeïne ofwel l/lOe gram. Voordat coffeïne schadelijk gaat worden moeten we wel heel veel koffie per dag drinken, misschien wel meer dan 20 koppen! Er bestaat ook koffie zonder coffeïne, de zgn. koffie-Hag, die net eender smaakt als normale koffie. U wordt er alle«n niet „wakker" van.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.