+ Meer informatie

Vrouw pleegde moord op Gandhi

1 minuut leestijd

NEW DELHI (AP) - Het onderzoek naar de moord op de Indiase expremier Rajiv Gandhi heeft uitgewezen dat een vrouw de aanslag dinsdag heeft gepleegd met behulp van kneedbare plastic explosieven die waren vermengd met stalen kogeltjes. Dit heeft een zegsman van het Indiase ministerie van binnenlandse zaken gisteren bekendgemaakt.

In het kader van het onderzoek stuitte de politie op een amateur-cameraman die video-opnamen had gemaakt van de verkiezingsbijeenkomst. Op de beelden was een in oranje en groen gestoken vrouw met een donkere huidskleur en een bril te zien, die met een bloemenkrans in haar hand stond te wachten. Onderzoek van het stoffelijk overschot van de onbekende vrouw, die dinsdag bij de aanslag om het leven kwam, wees uit dat de vrouw op de videobeelden de dader moet zijn. De in Madras uitkomende krant Hindu publiceerde gisteren een van de videoband overgenomen foto van de vrouw, in de hoop dat zij geïdentificeerd zal worden.

Zie ook pag. 7: "Geen incidenten bij crematie Gandhi".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.