+ Meer informatie

Home and Garden Fair: ideeën voor binnen en buiten

3 minuten leestijd

Voor de vijfde keer wordt dit jaar de Home and Garden Fair gehouden in de tuinen van landgoed Beeckestein in Velsen-Zuid, Noord-Holland. Gerenommeerde bloemarrangeurs, interieurontwerpers en decorateurs uitbinnen- en buitenland hebben het landgoed op schitterende wijze aangekleed.

Uit Denemarken komt Tage Andersen, uit België komen Daniël Ost en mevrouw Walda Pairon. Engeland, de bakermat van "Home and Garden" en "countrylife", is vertegenwoordigd door bloemarrangeur Kenneth Turner De exposities van de buitenlandse deelnemers zullen de fantasie van de Home and Gardenbezoekers zeker prikkelen.

Sfeer
Sfeervol leven en wonen in huis en tuin staan centraal op dit evenement. Wie graag wegdroomt bij de gedachte hoe mooi eigen huis en tuin zouden kunnen worden, zal hier graag een dag doorbrengen. Of het nu gaat om de kruidhof, het rozenperk, de nieuwste stoffen In naturel tinten of een stofdessin passend in de tuinkamer, het creëren van sfeer voert de boventoon. Het tuinieren wordt verheven tot een kunst en de inrichting van huls en tuin moeten bij elkaar aansluiten, is de filosofie. De bezoeker moet het idee krijgen dat men van elk seizoen kan genieten. Zo zijn er decoraties te zien die in de zomermaanden het buitengebeuren een persoonlijke uitstraling geven en die in de wintermaanden de woon-/tuinkamer een gevoel van buitenleven geven. Naast alle bloemrijke uitstallingen voor huis en tuin wordt er aandacht besteed aan kunst. Zo zal kunstgalerie Dieleman uit het Belgische Petit Leez aanwezig zijn met bronzen voor binnen en buiten.

Hoeden
Daarnaast zal "de hoed" als een speciaal onderwerp gepresenteerd gaan worden door een dagelijkse hoedenshow op de vijver De hoeden zijn ontworpen door het ontwerpersduo Arthur en Patrick van Special Design. De hoofddeksels kunnen met recht betiteld worden als zeer fantasievol. Van "haute couture" tot hoeden met vogelnestjes, rozenstruiken en klimop. Alle seizoenen op het hoofd... Of ze in de praktijk draagbaar zijn, is de vraag. In "het hoedenkabinet" wordt de hoedencollectie tentoongesteld. In de gezellige paviljoens, op het terras of zittend rond de vijver, kan de bezoeker genieten van de sfeer op de vijfde Home and Garden Fair

Entree
Jammer dat men heeft gemeend het evenement al op zondag 15 mei te moeten openen. U kunt de fair bezoeken op maandag 16 t/m woensdag 18 mei van 10.00 tot 21.00 uur en donderdag 19 mei van 10.00 tot 18.00 uur Adres: Landgoed Beeckestijn, Rijksweg 136, Velsen-Zuid. De entreeprijzen zijn niet mis, maar daar staat tegenover dat u (bij goed weer) er wel een dag kunt zoekbrengen, en een hoop ideeën voor uw tuin en interieur opdoen. Bovendien kunt u het landgoed zelf bekijken. Er is o.a. een prachtige rozentuin, en een bloemen- en kruidentuin. Ook staat er een zogenaamde slangemuur, waarlangs vroeger fruit werd geteeld. Volwassenen betalen ƒ 20,00; kinderen tot 12 jaar/10,00.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.