+ Meer informatie

VAN DE REDACTIE

2 minuten leestijd

Naar goede gewoonte staat de redactie van Ambtelijk Contact graag een nummer ter beschikking voor het publiceren van de besluiten die door de generale synode 2007 zijn genomen. Ambtelijk Contact is immers het vormingsblad voor ambtsdragers in de Chr. Geref, Kerken. Tot de vorming die de redactie beoogt, hoort ook het verwerken van kerkelijke besluiten. Het is er zelfs niet het kleinste onderdeel van. Deze keer verschijnt de overdruk van het besluitenboekje als februarinummer: de synode werd op 11 december jl. provisorisch gesloten. De redactie spreekt haar respect uit voor de beide scribae van de synode, de brs. ds. G. van Roekei en ds. P.D.J. Buijs, die zich (in nauwe samenwerking met mevr. Rita Blankenstijn van het Dienstenbureau) grote moeite hebben getroost om zó snel na 11 december 2007 de besluiten, keurig gerubriceerd, ter beschikking van de kerken te kunnen stellen.

Ongetwijfeld zult u als lid van een plaatselijke kerkenraad benieuwd zijn naar de officiële besluiten. Ze staan weliswaar op het internet, maar hier vindt u ze gerubriceerd naar thema — en dat is gemakkelijk. Als lid van een kerkenraad zult u ook geroepen worden om de besluiten te verwerken in uw plaatselijke situatie. Ook in dat opzicht is een beknopt overzicht onmisbaar.

De redactie spreekt de wens uit dat de band tussen generale synode en plaat-selijke kerken(raden) levendig zal zijn en dat de besluiten, genomen ter synode, dienstbaar zullen zijn aan het geestelijk leven zoals dat klopt in de plaatselijke kerken.

Namens de redactie,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.