+ Meer informatie

Politie vindt 1,9 miljoen aan vals geld

1 minuut leestijd

NIJMEGEN (ANP) - Bij huiszoeking bij een man in LIden heeft de politie van Nijmegen 1,9 miljoen gulden aan vals, gekopieerd geld ontdekt en in beslag genomen.

Het huis van de man was al eerder onderzocht, maar toen werd niets gevonden. Agenten stuitten uiteindelijk in de kruipruimte op een tas met briefjes van 100, 500 en 1000 Duitse marken. De Nijmeegse politie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

De 36-jarige man in Uden was lid van een bende waarvan pp zaterdag 16 november na een onderzoek door de Nijmeegse politie in samenwerking met de Belgische politie in België vier leden werden aangehouden: twee Belgen en twee mannen uit Nijmegen. Zij hadden onder andere een sporttas met 1,5 miljoen gulden aan vals Duits geld in hun bezit.

In een bagagekluis in het NS-station van Nijmegen was eerder een tas met 138 briefjes van 250 gulden gevonden. Daar waren vier mannen uit Nijmegen voor gearresteerd. Het spoor leidde uiteindelijk naar Mechelen, waar het geld op bestelling van de Nederlanders bleek te worden gemaakt. Daarop volgden de arrestaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.