+ Meer informatie

Toestand Reagan zeer bevredigend

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De doktoren van president Ronald Reagan hebben vrijdag koorts bij deze geconstateerd, maar verklaarden dat dit geen aanleiding geeft tot bezorgdheid en niet ongebruikelijk is bij patiënten die herstellen van een operatie.

Volgens een medisch bulletin van het Witte Huis is het herstel van de president van zijn verwondingen ,,bevredigend". De lijfarts van Reagan, dr. Dennis o' Leary, liet echter weten dat „bij de president de afgelopen uren een lichte temperatuursverhoging is vastgesteld. Maar dat is in deze fase een normale ontwikkeling voor patiënten die herstellende zijn van verwondingen en een operatie van deze aard."

Een federale rechter in Washington heeft donderdag bepaald dat de man die beschuldigd wordt van de poging tot moord op president Ronald Reagan nadere psychiatrische proeven moet ondergaan. Eerder had een door de rechtbank aangewezen psychiater verklaard dat de 25-jarige John. W. Hinckley jr. geestelijk in staat is terecht te staan.

De kogels die bij de aanslag op president Reagan zijn gebruikt, hadden een exploderende punt waardoor hun dodelijke werking werd vergroot. Dit heeft de Amerikaanse federale recherche (FBI) vrijdag bekend gemaakt.

Ballistische deskundigen van de FBI verklaarden dat het pistool dat bij de aanslag zou zijn gebruikt, althans gedeeltelijk geladen was met kogels die bekend staan als ,,vernietigers" (devastotors).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.