+ Meer informatie

Franse media geven bericht Prawda door

1 minuut leestijd

MOSKOU/PARIJS (AP) - Franse media hebben gisteren zendtijd en ruimte op hun nieuwspagina's uitgetrokken voor de met een verschijningsverbod getroffen Prawda.

De Prawda was tot voor kort de spreekbuis van het Centraal Comité van de Communistische Partij van de Sowjet-Unie. De krant werd na de mislukte couppoging van vorige week bij decreet het zwijgen opgelegd door de president van de Russische Federatie, Boris Jeltsin.

Het argument voor,de voorlopige maatregel was dat het blad ten tijde van de coup de zijde had gekozen van de coupleiders.

Het radiostation France-Info, de linkse krant Liberation en het tijdschrift Courrier Internationale drukten een artikel af van de adjuncthoofdredacteur van Prawda, Oleg Losotto, waarin deze westerse media bedankt voor de steun die zij aan zijn blad hebben betuigd sinds de krant het zwijgen werd opgelegd.

Losotto zegt dat de redactie bezig is Prawda te reorganiseren tot een onafhankelijke krant, gewijd aan de verdediging van democratische waarden en mensenrechten. De krant zal hel eigendom worden van de redacteuren en de andere medewerkers en er is een onafhankelijke redactieraad benoemd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.