+ Meer informatie

Leidse wethouder Bordewijk hoeft niet af te treden

1 minuut leestijd

LEIDEN - De Leidse PvdA-wethouder F. Bordewijk (financiën) hoeft fan de gemeenteraad niet af te treden In verband met de schouwburgaffaire In de Sleutelstad. De gemeenteraad heeft een motie van die strekking vrijdag tijdens een extra gemeenteraadsvergadering verworpen.

Wel moet er zo snel mogelijk verbetering worden aangebracht in de financiële structuur van de gemeente, zo luidde een motie die zonder hoofdelijke stemming werd aangenomen. Eerder op de dag maakte wethouder F. Kuijers (VVD) zijn aftreden als wethouder van culturele zaken bekend. Hij trok daarmee zijn conclusies naar aanleiding van een rapport dat over de schouwburgaffaire door een gemeentelijke commissie was opgesteld.

In dit rapport wordt onder meer geconcludeerd dat de wethouder „niet de juiste informatie en daardoor misleidende informatie had verschaft". Over wethouder Bordewijk concludeert het rapport van de commissie dat er sprake zou kunnen zijn van een gebrekkige administratieve organisatie bij de gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.