+ Meer informatie

Zware communistische aanval op Zuid-Vietnam

Luchtmachtbasis onder vuur

1 minuut leestijd

SAIGON — Vietcong-artilerie heeft dinsdag voor de derde maal in vier dagen de grote luchtmachtbasis Bien Hoa, 25 km ten noordoosten van Saigon, beschoten, aldus heeft het opperbevel in Saigon bekend gemaakt.

In een legercommuniqué werd gezegd dat de basis werd getroffen door 12 raketten. Drie soldaten werden gewond. De beschietingen van Zuidvietnamese luchtmachtbases vormen een vergelding voor de Zuitvietnamese luchtaanvallen op gebieden die in handen zijn van de Vietcong. In de provinicie Quang Ngai, 115 km ten zuiden van Da Nang, zijn twee burgerlijke woongebieden en vier militaire posities van de regeringstroepen dinsdag beschoten door de Vietcong. Hierbij werden volgens het Zuidivietnamese opperbevel drie personen gedood en tien gewond. In het centrale kustgebied van de provincie Binh Dinh is het dinsdag gekomen tot vuurcontact tussen een compagnie van de Zuidvietnamese infanterie en Noordvietnamese eenheden. De compagnie probeerde een weg te openen ten noorden van Phu My, 450 km ten noordoosten van Saigon. Zij zou hierbij gematigde verliezen hebben geleden. Dit betekent in de terminologie van het Zuidvietnamese opperbevel dat de compagnie van ongeveer 150 manschappen vijf tot vijftien procent van zijn manschappen verloren heeft. Zij zijn gedood, gewond of worden vermist. Bij andere gevechten in dit gebied zouden 21 Noordvietnamezen zijn gedood, terwijl de verliezen van de regeringstroepen 9 doden en 13 gewonden zouden bedragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.