Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Hartige taarten

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Hartige taarten

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Hartige taart is makkelijk te maken, je kunt er eindeloos mee variëren en wat over is, is de volgende dag ook koud heerlijk. Hieronder twee vegetarische taarten. Maak er een frisse salade bij.

Uientaart
Lekker recept waarin de smaken onderling heel goed in verhouding zijn. Springvorm 24 centimeter.

Ingrediënten:
• 750 gram uien
• 5 eieren
• 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
• 1 teentje knofl ook
• 250 gram gruyerekaas
• olijfolie

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Laat het bladerdeeg ontdooien.
• Maak de uien schoon en snij ze.
• Fruit de uien samen met een teentje knoflook.
• Laat het afkoelen.
• Kaas raspen en door afgekoelde mengsel roeren.
• De springvorm invetten met de olie en met bladerdeeg bekleden.
• Schep het uienmengsel in de vorm.
• Kluts de eieren met zout en peper naar smaak. Giet het over het uienmengsel.
• Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin.


Preitaart
Deze preitaart heeft een aparte smaak door de toevoeging van garam massala; een geroosterd mengsel van specerijen, wat veel in de Indiase keuken gebruikt wordt. Eventueel kunt u de garam massala weglaten of vervangen door een snuf nootmuskaat.

Ingrediënten voor springvorm van 22 cm, voor ca. 4 personen:
• 2 grote preien
• 100 gram champignons
• klein blikje doperwten
• 4 eieren
• zes plakjes diepvries bladerdeeg
• zakje geraspte oude kaas
• 2 tl. garam massala
• peper
• zout
• olijfolie

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Vet de taartvorm in met de olijfolie.
• Laat het bladerdeeg ontdooien.
• Giet de doperwtjes af.
• Snijd de champions in schijfjes.
• Was de prei en snij in dunne reepjes.
• Bak de prei in olijfolie samen met de garam massala.
• Bedek de taartvorm in zijn geheel met bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork.
• Leg de gebakken prei in de vorm.
• Bak de champignons in dezelfde pan als de prei tot ze een beetje bruin zijn.
• Leg ze daarna over de prei in de vorm.
• Leg hierop de koude doperwten.
• Kluts de eieren met peper, zout en veel geraspte kaas. Giet het mengsel over de groenten.
• Verdeel de rest van de kaas over de taart en druk een beetje aan.
• 30 minuten bakken in de oven op 200 graden.
• Als het ei gestold is, is de taart klaar.

Bron: Smulweb


Verrassende salade

Van appel, kaas en walnoten maak je in een handomdraai een lekkere salade, ook heerlijk als lunchhapje, voorgerecht of tussendoortje. Combineer met hartige taart, toast, geroosterd brood, pasta of gebakken aardappelen.

Ingrediënten:
• 50 tot 60 gram gepelde walnoten
• 2 appels (goudreinetten)
• 1 theelepel witte wijnazijn
• 2 eetl. extra vergine = extra sterke olijfolie
• 1 zakje gemengde sla
• 55 gram pecorino-kaas
• zeezout, peper

Bereiding:
• Bak de grof gehakte walnoten in een antiaanbakpan tot ze beginnen te ruiken.
• Strooi het zout erover en laat afkoelen.
• Was de appels en snij ze in dunne plakjes.
• Giet de azijn en de olie over de schijfjes, en voeg peper, zout naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar.
• Verdeel de sla over de borden en leg de appelschijfjes erop.
• Bestrooi de salade met walnoten en schaaf tenslotte dunne krullen van de kaas over de salade.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 2012

Terdege | 164 Pagina's

Hartige taarten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 2012

Terdege | 164 Pagina's