Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Varieer met kip en ei

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Varieer met kip en ei

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Met een beetje fantasie maak je van een gewoon eitje en kippevlees iets bijzonders. Wat dacht u van een omelet gevuld met rijst en kippelevers? Of kipfilet met een pikante saus op de boterham als een hartig tussendoortje? De onderstaande recepten zijn voor vier personen bestemd.

Zo bakt u een omelet (basisrecept)

8 eieren, 8 dl melk, bouillon of water, boter of margarine, zout, peper, aroma.

Doe de eieren in een kom, voeg zout, peper, aroma en melk, water of bouillon toe en klop het geheel goed los.

Smelt de boter of margarine in de koekepan en giet het eimengsel erin. Bak de omelet op een hoog vuur en schuif steeds met een vork het gaar geworden gedeelte van de kant over de bodem naar het midden, tot er geen vloeibaar eimengsel meer over is.

Prik af en toe in de omelet, tot u merkt dat deze gaar en aan de onderkant lichtbruin is. Laat de omelet op een verwarmde schaal of schotel glijden en sla hem dubbel.

Gameer met plakjes tomaat en peterselie.

Omelet met kippelevers
5 eieren, 250 g kippelevers, boter of margarine, zout, peper, 1 fijngesneden uit, 100 g gare rijst, 5 dl melk, bouillon of water, 25 g boter of margarine, 2 dl warme tomatensaus, fijngeknipte peterselie.

Bestrooi de kippelevers met peper en zout en bak ze in boter of margarine vlug bruin en gaar. Snijd de kippelevers in stukjes. Fruit de ui, voeg de rijst toe en vervolgens de kippelevers. Bak de omelet volgens het basisrecept. Leg op de helft van de omelet het kippelevermengsel, sla 'm dubbel en serveer deze op een voorverwarmde schotel, bedekt met tomatensaus en bestrooid met fijngeknipte peterselie.

Kipsnack met cocktailsaus
200 g gaar kippevlees in stukjes, 4 sneetjes geroosterd brood,
2 dl mayonaise, 2 dl hot-ketchup, 2 dl sherry, 4 slablaadjes, fijngeknipte peterselie, peper

Leg op ieder sneetje geroosterd brood een slablaadje en verdeel hierover de stukjes kip. Vermeng de overige ingrediënten met elkaar en giet dit sausje over het kippevlees. Garneer de snacks met peterselie.

Sneetje kip
4 kipfilets, 50 g boter of margarine, 4 sneetjes brood, 2 dl kwark, 2 dl piccalilly, 1 mespuntje mosterd, stukje rode paprika, 4 slablaadjes, zout, peper.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak deze in de boter of margarine vlug bruin (± 4 minuten aan iedere kant).
Leg op ieder sneetje brood een slablaadje en een kipfilet. Vermeng kwark, piccalilly en mosterd met elkaar en maak het op smaak af met zout en peper. Verdeel dit mengsel over de kipfilets en gameer met de stukjes paprika.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 september 1986

Terdege | 72 Pagina's

Varieer met kip en ei

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 september 1986

Terdege | 72 Pagina's