+ Meer informatie

Visumplicht Turken in Benelux verlicht

Dank zij gesprek in Ankara

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De visumplicht die eind september 1980 — in navolging van Frankrijk en West-Duitsland — werd ingevoerd voor Turken die de Benelux willen bezoeken, is enigszins verlicht.

meer Infomiatie? • Evangelisch Centrum Lakborslei 141 - 2100 Deurne - telefoon : 031/ 25.00.70 •

Tijdens een twee dagen durende ontmoeting op 27 en 28 mei in de Turkse hoofdstad Ankara is hierover tussen een delegatie vanuit de Benelux-landen en een Turkse afvaardiging overeenstemming bereikt.

Belangrijkste resultaat is dat een Turkse ingezetene die zich in het buitenland bevindt en dié een bezoek wil Het weer van gisteravond 20 uur brengen aan' een van de Benelux-landen, bij het dichtstbijzijnde Nederlands, Belgisch of Luxemburgs consulaat in het land waar hij verblijft een visum kan aanvragen. Hij hoeft zijn visum dus niet meer via Turkije aan te vragen.

Verder is overeengekomen dat Turken binnen de EEG met een geldige verblijfsvergunning bij het dichtstbijzijnde consulaat een visum kunnen aanvragen dat geldig is gedurende een jaar. Voor Turken buiten de EEG geldt een normale visumduur van drie maanden. Ook voor Turken die in Turkije wonen en die in de Benelux-landen op vakantie willen gaan of familie willen bezoeken geldt een visumduur van drie maanden.

Zakenlieden en personeel dat betrokken is bij internationaal wegtransport tussen Turkije en de Benelux kunnen een visum aanvragen met een geldigheidsduur van een jaar.

Tot slot zijn de delegaties overeengekomen dat de visumplicht geen effect zal hebben op de bestaande regelingen voor familiehereniging.

Het is de tweede ontmoeting tussen Turkije en de Benelux sinds de visumplicht werd ingevoerd. Eerder werd in oktober 1980 gesproken over de gevolgen van de visumplicht. Over een half jaar zullen de partijen wederom bij elkaar komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.