+ Meer informatie

Stichting Schiedamse molens

1 minuut leestijd

SCHIEDAM — De Schiedamse molenliefhebbers hebben zich georganiseerd. Dinsdag zijn de stichting de Schiedamse molens en de vereniging Schiedamse vrijwilligers opgericht. Het doel is het eeuwenoude Schiedamse molenhezit in stand te houden, en molenkennis en crvarin aan geïnteresseerde leken over te dragen.

Tevens wil men met propaganda en andere activiteiten de belangstelling voor het molenbezit levend houden. De stichting de Schiedamse molens is een unieke samenwerking van gemeentelijke overheid en particulieren. De vier molens die in de binnenstad hun wieken omhoog steken zijn gemeentelijk eigendom. Ze zijn ruim twee eeuwen oud en moeten gerestaureerd worden. In de loop der jaren hebben molenliefhebbers zich geheel belangeloos voor het onderhoud ingezet. De stichting de Schiedamse molens zal de activiteiten nu professioneel gaan coördineren. Vanaf 1 augustus zal de heer J. Gunneweg als coördinator in dienst van de stichting treden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.