+ Meer informatie

Puzzel 272

2 minuten leestijd

We zitten midden in de vakantie. Sommigen gaan nog weg, anderen blijven gezellig thuis en sommigen zijn al weer terug. Gaat het een beetje met het maken van de puzzels? Gewoon doorgaan, vrienden, óók als er eens een krant spoorloos verdwenen is.

Vandaag de laatste puzzel van de juli-maand. Je hebt er 1 Samuel 23 bij nodig. Begin maar gewoon bij het eerste vers. Ik heb vijftien zinnen opgeschreven, die allemaal over hetzelfde hoofdstuk gaan. Sommige zijn goed, sommige fout.

Hoe moet je het antwoord opschrijven? Als je het met de zin eens bent, schrijf je "ja" achter het nummer. Als je het er niet mee eens bent, schrijf je "nee" op. 1. David kreeg de boodschap dat de Moabieten in het land waren gevallen. 2. De Heere zei: „David, je moet er naar toe gaan en helpen". 3. De mannen van David waren een beetje bang om te gaan, 4. Maar ze gingen er wél naar toe en versloegen de Filistijnen. 5. Het was geen grote strijd, nee, hij was zo afgelopen. 6. Saul zei: „Ziezo, David in Kehila? Die kan ik daar mooi gevangen nemen". 7. Saul nam een paar soldaten mee en ging op weg naar Kehila. 8. Gelukkig werd David gewaarschuwd. Hij riep de priester Achimelech en vroeg wat de Heere wilde. 9. De priester zei: „De mensen van Kehila zullen je zeker helpen tegen Saul" (vers 12). 10. Toen durfde David niet in de stad te blijven en vertrok met zijn vierhonderd mannen. 11. In een bos had David een ontmoeting met zijn allerbeste vriend Jonathan. 12. Jonathan zei: „Ik zal later koning worden en jij mijn hoogste dienaar" (vers 17). 13. De Zifieten kwamen bij Saul en verklikten dat David zich bij hen in de buurt verstopt had. 14. Saul riep zijn leger bij elkaar en joeg David na in de woestijn Paran (vers 25). 15. Het lukte Saul om David gevangen te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.