+ Meer informatie

Forse kritiek Stemerdink op Defensienota

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het PvdATweede-Kamerlid Stemerdink vindt dat er zo'n vier miljard gulden per jaar extra bezuinigd kan worden op de defensie-uitgaven, zo zegt hij in een interview met Elsevier van deze week. Dat is twee keer zoveel als bij de tussenbalans is afgesproken en voor zijn partijgenoot minister Ter Beek van defensie de maximaal aanvaardbare bezuiniging was.

Stemerdink laat weinig heel van de Defensienota, die Ter Beek vrijdag zal presenteren. „Welbeschouwd werken de bevelhebbers in deze Defensienota aan hun eigen ondergang. De krijgsmachtdelen presenteren in de nota hun overlevingsplannen met een vleugje modernisering, maar zo overleven ze nooit".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.