+ Meer informatie

FNV denkt dat Philips stopt met chipproject

1 minuut leestijd

EINDHOVEN - De Industriebond FNV gaat ervan uit dat Philips wil stoppen met de produktie en ontwikkeling van zogenaamde statische geheugenchips. Woordvoerder C. Pingen van de Industriebond FNV heeft dit gisteren meegedeeld.

Philips heeft de bonden uitgenodigd voor een bijeenkomst op dinsdag 4 september in de chipfabriek in Nijmegen. De onderneming wil de bonden dan een „nadere toelichting" geven. Waarop heeft Philips er niet bij gezegd.

„We gaan er vooralsnog van uit dat Philips dinsdag zal aankondigen dat gestopt gaat worden met de ontwikkeling en produktie van statische geheugenchips. Dat gerucht gaat al langer rond. Philips heeft het tot nu toe nooit ontkend", aldus Pingen.

De chipsproduktie van Philips draait al langer slecht. Volgens het Westduitse elektronicavakblad High Tech heeft Philips getracht het Westduitse concern Siemens te bewegen de produktie over te nemen.

De Nederlandse en Westduitse overheid subsidieerden het project met respectievelijk ƒ 200 miljoen en ƒ 300 miljoen. In het kader van het Mega-project bouwde Philips in Eindhoven een nieuwe proeffabriek. In Nijmegen werd een fabriek gebouwd om de chips op grote schaal te produceren.

Welke gevolgen de mogelijke maatregel van Philips heeft voor de werkgelegenheid valt volgens de Industriebond FNV en de Federatie van Hoger Philips Personeel niet te overzien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.