+ Meer informatie

Britten zijn trage betalers

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De gemiddelde incassotijd van openstaande rekeningen is in GrootBrittannië 78 dagen.

De Britten zijn daarmee in Europa de traagste betalers, zo zegt Dun & Bradstreet International (handels- en bedrijfsinformatie) op basis van een onderzoek naar betalingsgewoonten in elf Europese landen.

De vlotste betalers vindt men in Noorwegen, Zweden en Duitsland, met een gemiddelde incassotermijn van 48 dagen. Als reden voor de Britse traagheid wordt soms aangevoerd dat het een van de drie EG-landen is zonder wettelijke basis om rente te vorderen op achterstallige posten. Verder kan de zware economische recessie in Groot-Brittannië een rol spelen.

In Nederland wordt ruim 42 procent van de rekeningen met minstens vijftien dagen vertraging betaald; 2 procent van de openstaande posten kent zelfs een betalingsachterstand van meer dan 120 dagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.