+ Meer informatie

Senator vindt wetsteksten te ingewikkeld

1 minuut leestijd

DEN HAAG — VVD-Eerste kamerlid Makkreel heeft zich gistermiddag in de Eerste kamer de ver-

Weinig hinder

Het scheepvaartverkeer ondervond overigens weinig hinder van de protestvergadering. Gistermorgen kwamen

ravenSn."nTeToopla^d?midda1 zuchting laten ontvallen of wetslieijen de schepen enige vertraging op. teksten met wat eenvoudiger ge
De dinsdag na Pasen is trouwens meestal een zeer rustige dag voor het scheepvaartverkeer in en om Rotterdam. Doorgaans komen er dagelijks honderd schepen de haven binnen, gisteren waren dat er enkele tientallen minder.

formuleerd kunnen worden dan doorgaans het geval is.

Hij deed dit» bij de behandeling van het wetsontwerp voorkeursrecht gemeenten. Makkreel had in het ontwerp zinnen aangetroffen, die door de opeenstapeling van bijzinnen pas na verscheidene keren lezen en analyseren begrijpelijk waren. Als het begrijpen van een wetstekst in de Eerste kamer al op problemen stuit, hoe moet het dan gaan bij al degenen die straks met de wet te maken krijgen, .zo was de strekking van zijn betoog.

Minister de Ruiter van Justitie beloofde bij wetsformuleringen zoveel mogelijk helderheid na te streven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.