+ Meer informatie

Rotterdamse zwerver vermoord in „Het Park"

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Een speciale rechercheploeg van vijftien man van de Rotterdamse politie probeert licht te brengen in de moord op de 48-jarige Jean Vermeulen, een man die bij de Rotterdamse politie bekend staat als een dakloze zwerver. Vermeulen werd afgelopen zaterdag tegen het middaguur door een wandelaar dood aangetroffen in „Het Park" b^ de Heuvellaan.

Sectie door dokter Zeldenrust heeft zondag uitgewezen dat de man door wurging met een sjaal om het leven was gebracht. Toen Vermeulen werd gevonden in de struiken van ,,Het Park" was die sjaal nog om zijn nek geknoopt. Verder was hij blootvoets, droeg een sportbroek en een overhemd met een trui. De Rotterdamse recherche-chefcommissaris J. Blaauw deelde mee dat de politie nog voor een raadsel staat. Ook het motief voor Hfet misdrijf is niet bekend. Volgens de politie werkte Vermeulen (twee maal gescheiden en twee kinderen), de laatste tijd af en toe als kelner in cafe's in Rotterdam.

Hij werd geregeld gesignaleerd op plaatsen in de maasstad waar zich zwervers ophouden, namelijk in ,,Het Park" en bij het Centraal station. Het onderzoek van de rechercheurs concentreert zich dan ook op de daklozen die vaak deze plaatsen bezoeken.

De politie heeft aanvankelijk geruime tijd in het onzekere verkeerd over de indentiteit van het slachtoffer. Het werd bekend toen de vingerafdrukken van Vermeulen bleken te zijn terug te vinden in het dactyloscopische archief van de politie. Vermeulen was bij de recherche bekend in verband met een aantal vermogensdelicten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.