+ Meer informatie

Varkensprijzen onveranderd

1 minuut leestijd

De grote inkoopcombinaties hebben per 1 september de uitbetalingsprijzen aan de mesters voor de in de week van 30 aug. tot 3 september over te nemen varkens ten opzichte van voorgaande week niet gewijzigd.

Voor de NCB is de hoogste uitbetalingsprijs ƒ4,05 per kg en voor de VAKO en de HOVA ƒ 4,00 per kg voor geslachte varkens, kwaliteit E en op basis van af-mesterij.

Bij de NCB(Boxtel) en de VAKO(Oss) geldt deze prijs voor varkens van 70/90 kg en bij de HOVA(Cuyk) voor varkens van 75/92 kg. voor varkens van andere kwaliteiten en gewichten gelden de gebruikelijke kortingen.

De binnenlandse groothandel in vlees gaf voor bepaalde deelstukken enige stijging te zien, voor karbonades een .fractionele daling. Overwegend waren dé prijzen onveranderd.

De buitenlandse markten, waaronder vooral Duitsland, gaven de laatste dagen voor halve varkens onveranderde prijzen door. Momenteel houden vraag en aanbod zich redelijk in evenwicht. Het aanbod is niet bijster groot.

Opgemerkt dient dat de kostprijs van het varken regelmatig stijgt, alleen al door de welhaast van week tot week oplopende prijzen van het voeder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.