+ Meer informatie

Minder mensen

2 minuten leestijd

De Efficiencybeurs (kantoorautomatisering) van begin deze maand heeft minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. In 1991 kwamen 78.000 mensen naar de RAI in Amsterdam (wat ook al minder was dan in het jaar daarvoor), dit jaar bleef het bezoekersaantal steken op 71.000. Voorzitter T. Swaak van de organiserende branchevereniging Vifka liet zich weinig optimistisch uit over de toekomst van de beurs. Mede-organisator RAI ziet het wat positiever.

In een persbericht signaleert de RAI dat 75 procent van het publiek „oplossingen voor concrete kantoorproblemen" aantrof De bezoekers kwamen ook dit jaar vooral voor software en personal computers. Een derde van het publiek oriënteerde zich op software, een kwart op pc's. Ook randapparatuur, faxen en kopieermachines stonden hoog op het verlanglijstje. „Twee derde van de bezoekers heeft aankoopplannen die binnen een jaar worden gerealiseerd", aldus de RAI.

Niet minder dan 90 procent van het publiek bezocht Windows World, waar informatie over Microsofts nieuwste besturingssysteem was geconcentreerd. Bij het paviljoen voor documentaire infor-, matiesystemen (DIS) nam 30 procent een kijkje.

Noviteiten op hardware-gebied waren er eigenlijk niet. Grote hardware-leveranciers als IBM en Hewlett-Packard laten het al enkele jaren afweten, en ook softwarehuizen als Volmac en BSO vinden de Efficiencybeurs de moeite niet waard. Op software-gebied zijn er wel nieuwigheden; maar daar kun je je als leverancier niet zo goed mee profileren, 't Blijven toch allemaal maar schermpjes waar het op te zien is.

De organisatoren wilden met de leus "De complete kijk op kan-, toor" aangeven dat op de Efficiencybeurs meer dan alleen maar au-.; tomatisering te zien was. „Dezei koerswijziging lijkt in de smaak te vallen", aldus de RAI optimistisch, „gezien het feit dat drie-: kwart van de bezoekers een oplos-' sing voor hun problemen vond". En die teruglopende bezoekersaan-, tallen? Er werden tenslotte: 100.000 mensen verwacht. Ach,, het gaat om „een beperkte terug-' loop", vindt de RAI, „die is te wijten aan het algemene economische klimaat. Bovendien neemt het aan tal bezoekers per bedrijf af'.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.