+ Meer informatie

Schot in bouw ziekenhuis Harderwijk

1 minuut leestijd

HARDERWIJK — Er lijkt nu schot te komen in de plannen voor de bouw van het nieuwe streekziekenhuis in Harderwijk. Dit ziekenhuis, St. Janstal geheten, zal de huidige ziekenhuizen in Harderwijk, Pius en Boerhaave, en Salem in Ermelo gaan vervangen.

In°1975 passeerde de stichtingsakte van de Stichting Christelijk Algemeen Ziekenhuis Noord-West-Veluwe in Harderwijk; dit betekende een fusie van de drie bestaande ziekenhuizen. Daarna begon het touwtrekken om de plaats van het nieuw te bouwen ziekenhuis. Uiteindelijk wees GS een terrein in de wijk Stadweiden in Harderwijk aan als het meest geschikte.

Tegen deze plaatsbepaling tekende onder andere de gemeente Ermelo beroep aan, tot bij de Kroon. De adviseur voor ruimtelijke ordening van de Raad van State vindt nu dat de Raad van State dit beroep ongegrond moet verklaren. De bereikbaarheid in de Hardewijkse wijk vindt de adviseur voldoende.

Het schetsplan van het nieuwe ziekenhuis is inmiddels gereed en ingediend. Het wordt uitgevoerd in vier bouwlagen, krijgt in totaal 350 bedden en heeft een L-vorm. De capaciteit kan later eventueel worden uitgebreid tot 380 bedden: met de overige voorzieningen is hiermee al gerekend. Het ziet er naar uit dat in 1983 met de bouw kan worden begonnen. Na een bouwtijd van twee jaar is de ingebruikname gepland eind 1985.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.