+ Meer informatie

VGZ ziet winst^ dalen door concurrentie

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Ziektekostenverzekeraar VGZ —vorig jaar samengegaan met zes regionale ziekenfondsen in het zuiden van het land— heeft de nettowinst in het afgelopen boekjaar zien dalen door onder meer de toenemende concurrentie bij de particuliere ziektekostenverzekeringen.

Om het marktaandeel te behouden^ heeft VGZ de premies verlaagd. Ook voor dit jaar is de concurrentiedruk zo groot dat de prijzen voor de particuliere verzekeringen onder druk blijven staan. Dit heeft directeur A. Bartray gisteren bekendgemaakt na de presentatie van het eerste jaarverslag na de fusie.

Bartray heeft felle kritiek op andere verzekeringsmaatschappijen. Verschillende concurrenten voeren een „onverantwoorde prijspolitiek waarbij op de aangeboden contracten bewust verlies wordt geleden", aldus de directeur, „Ze gaan onder het eigenlijke kostenniveau zitten". In 1990 verlaagde VGZ daarom de premies op de particuliere ziektekostenverzekeringen. In het zuidelijk deel van Nederland waar de gefuseerde maatschappij functioneert, wordt het bedrijf belaagd door onder meer OHRA en Interpolis (RABO). De trend naar beneden loopt ook het huidige boekjaar verder door. „Er is een harde concurrentie bij de particuliere verzekeringen". Bartray is ervan overtuigd dat verschillende concurrenten zo veel verlies lijden op dff' particuliere pakketten dat de premies; op den duur toch weer verhoogdmoéten worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.