+ Meer informatie

Industrie verwacht in '88 evenveel te investeren

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Nederlandse ondernemers in de industrie verwachten volgend jaar evenveel te investeren als zij dit jaar doen. Het investeringsbedrag in het bijna voorbije 1987 zal naar verwachting van de ondernemers een procent hoger uitkomen dan in 1986. Dat blijkt uit een CBS-onderzoek onder bedrijven met tien en meer werknemers.

Vooral in de aardolie-industrie en in de delfstoffenwinning dalen de investeringen dit en volgend jaar fors met respectievelijk 37 en 20 procent. In 1988 vlakken de verwachte dalingen af tot 16 respectievelijk 4 procent. De chemische industrie denkt dit en volgend jaar 17 procent meer te investeren. In de voedings- en genotmiddelenindustrie is sprake van geringere stijgingen, met 7 respectievelijk 2 procent.

Dalingen zijn er naar verwachting beide jaren in de metaal- en elektrotechnische industrie (min 8 dit jaar en min 1 procent volgend jaar) en in de bouw- en installatiesektor (min 12 respectievelijk min 15). Bij de openbare nutsbedrijven stijgen de investeringen met 12 procent dit jaar en 9 procent volgend jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.