+ Meer informatie

Apeldoorn wil geen automarkt meer op weiland

1 minuut leestijd

APELDOORN/UTRECHT - De Apeldoornse automarkt, die maandag op een weiland aan de'Hoog Buurloseweg gehouden werd, mag daar niet meer plaatsvinden. Dit hebben B en W van Apeldoorn vanmorgen bekendgemaakt. De markt is strijdig met de agrarische bestemming van het gebied.

Auto Evenement Apeldoorn BV wil dinsdag al beginnen met het houden van een automarkt in de Americahal. Aanleiding hiertoe is de sluiting van de Utrechtse automarkt, terwijl de vraag vanuit het buitenland, met name vanuit Polen, naar gebruikte auto's nog steeds groot is. Voor het houden van een markt in de Americahal is echter nog geen vergunning aangevraagd. Het gemeentebestuur stelt zich in eerste instantie passief op, verklaarde een woordvoerster vanmorgen desgevraagd.

Een aantal autohandelaren vreest dat de Apeldoornse markt zal doodbloeden als de markt in Utrecht op 21 mei weer zou opengaan. De handelaren zijn in dat geval hun inschrijfgeld (500 gulden) kwijt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.