+ Meer informatie

Weer moord m Atlanta

2 minuten leestijd

ATLANTA — In Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia heeft de politie zondag het lijk van een zwarte jongeman gevonden. Men vermoedt dat het hier gaat om de 22-jarige Ronald Crawford, die vorige week maandag voor het laatst is gezien.

Veel mogelijkheden

In ieder geval hebben de Sovjet-Unie en Hanoi in de afgescheiden gebieden van Laos en Cambodja uitstekende mogeUjkheden om de werking van hun chemische wapens te testen. Hanoi gaf dergelijke activiteiten in april van het vorig jaar indirect zelf toe, toen de plaatsvervangende Vietnamese minister van defensie, Le Trong Tan, de gevechtseenheid met chemische wapens

De beschrijving van Crawford, een Vietnamese strijdkrachten voor tengere en geestelijk niet volwaardige dentsverkiezingen. Met die verkiezinjongeman, komt overeen met het uiter- t..tTaT•at^n mat lijk van een aantal van de 27 jonge zwarten die in de afgelopen 22 maanden in Atlanta om het leven zijn gebracht.

Het onderzoek naar het zondag gevonden lijk is overgenomen door het speciale team van de politie dat zich met de Atlantamoorden bezighoudt. gen kwam een eind aan zeven jaar militairbewind.

Vice-president Osvaldo Hurtado zal voor de resterende drie jaar van Roldos' ambtstermijn het presidentschap waarnemen. Roldos, een jurist, was hoogleraar in de rechten en voorzitter van de Orde van Advocaten. In 1963 werd hij in het Parlement gekozen.

Het is voor het eerst sinds het Egypitisch-Israèlische vredesverdrag dat Sadat een lidstaat van de Arabische Liga bezoekt. De Liga schorste Egypte als lid wegens Sadats politiek tegenover Israël. Sadat viel op het vliegveld in Chartoem een hartelijk welkom ten deel. Duizenden juichende mensen stonden langs de route van het vliegveld naar het gastverblijf van Sadat. Er stonden grote foto's van beide staatshoofden opgesteld en de straten waren versierd met triomfbogen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.