+ Meer informatie

Veiligheidsredenen

1 minuut leestijd

De officiële media willen het doen voorkomen alsof de UNO-mensen als kat en hond vechten om regeringsposten, maar dat is niet zo. Het kabinet is gevormd. De reden waarom het niet wordt bekendgemaakt, is de huidige instabiliteit. Er wordt gevreesd dat de sandinistische knokploegen geweld zouden kunnen plegen tegen de kabinetsleden".

In de veelgeprezen 'gematigde' toespraken van president Ortega ontbreken intussen duidelijke oproepen tot de sandinistische basis om op te houden UNO-leden het leven zuur te maken. „De sandinistische media hebben het zelfs over de mogelijkheid van een burgeroorlog", zegt dr. Hernandez van de CPDH. „Maar een burgeroorlog tegen wie? Als zij het zijn die de wapens hebben...".

Er is nog een lange weg af te leggen tot 25 april, als de sandinistische regering het veld moet ruimen voor de weduwe van de in 1978 vermoorde Somoza-opponent Pedro Joaquin Chamorro. De meeste Nicaraguanen houden zich op de vlakte. „In dit land kruip je uit je hol, je stemt, en dan loop je snel naar je hol terug", zegt vakbondsleider Guthrie, die binnen twee maanden zelf zal plaatsnemen in de zetels van het eerste nietsandinistische parlement sinds 1979. Als dat, tenminste, volgens plan en zonder geweld verloopt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.