+ Meer informatie

Dollar zakt weg

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De koers van de Amerikaanse dollar is vanmorgen verder weggezakt doordat de hoop op een verlaging van de Duitse rentetarieven voorlopig is verdwenen. Op de wisselmarkt in Amsterdam werd om 10.00 uur een koers genoteerd van ƒ 1,8395 tegen een slotkoers van ƒ 1,8425 gisteren.

De dollarkoers was gisteren al met een cent gedaald nadat de uitschrijving van de wekelijkse speciale beleningen door de Bundesbank geen aanwijzing had gegeven voor een verlaging van de officiële rentetarieven. Eerder was er rekening mee gehouden dat tot zo'n verlaging zou worden besloten op de tweewekelijkse vergadering van de Duitse centrale bank van donderdag.

Op de valutamarkt in Tokio daalde de dollarkoers tegenover de yen naar een nieuw historisch dieptepunt. De slotkoers bedroeg 116,75 yen tegen 118,50 yen op dinsdag. Het vorige dieptepunt werd op 23 februari bereikt met een slotkoers van 116,78 yen. Daarna wist de dollar zich iets te herstellen.

De koers van het pond sterling ging vanmorgen verder omhoog. Om 10.00 uur werd ƒ 2,6815 genoteerd tegen een slotkoers van ƒ 2,6690 gisteren. In de wisselkoersen binnen het Europese Monetaire Stelsel kwam nauwelijks verandering.

De effectenbeurs in Tokio sloot vrijwel onveranderd. De Nikkei-index van 225 aandelen ging met 10,33 punten omlaag naar 16.853,92. De omzet bedroeg 240 miljoen aandelen tegen 228 miljoen gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.