+ Meer informatie

Solidariteit

1 minuut leestijd

Plein voor de militaire parade, die werd afgenomen door de voltallige Sovjetleiding, die haar gebruikelijke plaats op de balustrade Van het Lenin-mausoleum had ingenomen. President Leonid Brezjnjev, gehuld in een dikke mantel, maakte een vermoeide indruk. men. „Zo had het altijd moeten zijn", aldus zijn commentaar. De onafhankelijke vakorganisatie

industriële Solidariteit nam niet forUit protest tegen de Russische inter- meel aan de plechtigheden, die in het ventie in Afghanistan ontbraken vele gehele land plaatsvonden, deel. „"Wij ^ Westerse ambassadeurs op het Rode zullen de eerste mei op andere wijze viePlein. Net als vorig jaar lieten de am- ren", aldus een conunentaar ^in het bassadeurs van onder andere de Ver- weekblad van de organisatie. „Zonder enigde Staten, Groot-Brittannië, de presentielijsten te controleren, zonFrankrijk, Italië en de Bondsrepubliek der parades voor afgezette tribunes".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.