+ Meer informatie

Opvarenden Brits schip nog vermist

1 minuut leestijd

SAN JOSÉ (Costa Rica) — Zeventien opvarenden van een in GrootBrittannië geregistreerd schip, de Barbara B., worden vermist, sinds het schip zaterdag op 150 mijl ten westen van Costa Rica zonk.

Ben woordvoerder van de Costaricaanse politie deelde woensdag mee dat de kapitein van de Barbara B., de Nederlander Jonathan van der Hoogt, per radio had meegedeeld dat zijn vrachtvaarder op weg naar Ecuador met een lading van 5.600 ton cement, in tweeën was gebroken en binnen enkele minuten gezonken na een ontploffing.

Acht overlevenden, onder wie de kapitein, werden woensdag gered door een Costaricaans vissersvaartuig. Zij werden opgepikt uit een rubberboot. Van der Hoogt heeft volgens de politie verteld dat de ontploffing gebeurde toen de meeste van de 25 opvarenden sliepen.

De vermiesten zijn twaalf Peruanen, twee Costaricanen, twee Polen en de Filippijnse vrouw van de kapitein, Silvia Pagkaliwagan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.