+ Meer informatie

„Er zijn geen wachtenden meer voor u"

1 minuut leestijd

LONDEN —Er komt een nieuwe onderzeese telefoonkabel tussen Engeland en het vasteland van Europa, die vanaf april 1977 vierduizend telefoongesprekken tegelijk moet kunnen verwerken Dat zou neerkomen op een verdubbeling van de communicatiemogelijliheden] tussen Engeland en het continent. Een en ander blijkt uit een bekendmaking van de Britse PTT.

De onderzeese telefoonkabel, die een verbinding zal vormen tussen Engeland en België, zal worden vervaardigd door Standard Telephone and Cables een dochteronderneming van International Telephone and Telegraph Corporation (ITT). De kosten, die worden geraamd op drie miljoen pcmd sterling (bijna 19 miljoen gulden), worden voor vijftig procent gedragen door Engeland. De andere helft komt voor rekening van België, Nederland en ^West-Duits

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.