+ Meer informatie

Delegatie kerken roept op tot steun aan Albanezen

1 minuut leestijd

GENÈVE (ANP) — De kerken moeten de bevolking van Albanië in deze tijd van economische crisis humanitaire hulp verstrekken. Ook moeten zij de Albanezen helpen bij het herstel van de rechtsstaat.

Deze aanbevelingen doet een delegatie van de Wereldraad van Kerken en de Conferentie van Europese Kerken na een bezoek begin deze maand aan Albanië. Voor het eerst in meer dan veertig jaar bracht een kerkelijke delegatie een bezoek aan het land, dat tot voor kort het enige officieel atheïstische land in de wereld was.

De delegatie is blij met de bereidheid van de Albanese regering om de godsdienstvrijheid te herstellen. Maar de kerken moeten er bij de regering op aandringen dat die houding ook in wetten tot uiting komt. Zo zouden alle kerkelijke bezittingen die door de communisten in beslag zijn genomen, aan de kerken moeten worden teruggegeven en zouden de kerken hulp bij de restauratie ervan moeten krijgen.

De delegatie sprak met vertegenwoordigers van de regering en van humanitaire organisaties over de ernstige economische situatie en de sociale instabiliteit in het land. Vooral de kinderen, bejaarden en zieken hebben het zeer moeilijk, constateerde de delegatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.