+ Meer informatie

Groningen verontrust over verhuisplannen

1 minuut leestijd

GRONINGEN (ANP) - De Groningse commissaris van de Koningin, H. J. L. Vonhoff, heeft minister Bukman van landbouw gevraagd af te zien van het plan om het Instituut voor Bodemvruchtbaarheid (IB-DLO) in Haren te verplaatsen naar Wageningen. Volgens Vonhoff gaan met de verhuizing 135 hoogwaardige arbeidsplaatsen voor het noorden verloren.

Uit ambtelijke informatie is volgens Vonhoff gebleken dat het ministerie een fusie overweegt van het IB met het Centrum voor Agrobiologisch Onderzoek (CABO-DLO) in Wageningen. Het nieuwe instituut zou in Wageningen moeten worden gevestigd.

Vonhoff, voorzitter van het Besturenoverleg Noord (een overlegorgaan van noordelijke provincies, werkgevers en werknemers), noemt overplaatsing v^n het IB in strijd met het beleid om de regio Groningen sociaal-economisch te versterken. Om die reden zou het nieuwe instituut in Haren moeten worden gevestigd, aldus Vonhoff.

Een woordvoerder van de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO) van het ministerie van landbouw bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de mogelijkheden van samen- ~ voeging van de beide instituten. Het staat echter nog allerminst vast dat het IB van Haren naar Wageningen moet verhuizen, aldus de woordvoerder.

Het is volgens het ministerie niet uitgesloten dat het nieuwe instituut twee vestigingen krijgt, een in Haren en een in Wageningen. Naar verwachting beslist Bukman in de twee- ; de helft van volgend jaar over de fusie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.