+ Meer informatie

Goed openbaar vervoer haalt automobilisten uit heilige koe

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Veel automobilisten zijn bereid om hun heilige koe aan de kant te laten staan als er goed, snel en comfortabel openbaar vervoer aanwezig is. Die ervaring hebben de openbaar vervoerbedrijven die zijn betrokken bij het shuttle-project in Amsterdam Zuid-Oost (Bijlmermeer).

Het project draait nu twee jaar. Van de 480 forensen die dagelijks per shuttle naar de hoofdstad reizen, ging voor de start van hèt project 71 procent met de auto. Het ministerie van verkeer en waterstaat heeft onlangs besloten om de steun aan het shuttlebusproject te verlengen tot eind van dit jaar.

In totaal rijden er negentien bussen, die gemiddeld voor 77 procent bezet zijn. De reizigers zijn afkomstig van honderd verschillende bedrijven in Zuid-Oost. Bij de start werd gegokt op een deelname van ongeveer 50 procent aan ex-autoforensen. Dat percentage is ruimschoots gehaald, maar daar is volgens de shuttle-orgariisatie wel een intensieve benadering van potentiële klanten voor nodig.

De reizigers worden tijdens de rit in de watten gelegd. Ze krijgen koffie, een krant en kunnen via een koptelefoon naar de radio luisteren. Daarnaast is de ko^te reistijd per shuttlebus van groot belang voor de beslissing om de auto te laten staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.