+ Meer informatie

Overleg tussen herv. synode en provincies afgelast

1 minuut leestijd

LEIDSCHENDAM (ANP) Hef jaarlijkse overleg tussen de negen hervormde provinciale kerkvergaderingen en liet moderamen van de hervormde synode gaat komende vrijdag definitief niet door. De provincies vinden de nota die het moderamen deze maand aan hen deed toekomen, onvoldoende.

Het moderamen geeft nog steeds geen duidelijkheid over de . toekomst van het provinciale kerkewerk, zo hebben de negen kerkvergaderingen in afzonderlijke, maar gelijkluidende brieven aan het moderamen laten weten.

Vorige maand eisten de provincies dat het moderamen duidelijk zou aangeven, welke omvang de provinciale bureaus minimaal zouden moeten hebben om hun taken goed uit te kunnen voeren. Bovendien eisten zij een uitspraak over de noodzaak van decentralisatie van het bovenplaatselijke kerkewerk.

De provincies lieten verder weten zich bij de opstelling van de begroting voor 1992 niets aan te trekken van het synodebesluit dat er 3 procent op het werk van de provincies moet worden bezuinigd. Zij wezen erop dat de synode de afgelopen tijd enkele nieuwe taken aan de provincies heeft toegewezen.

Het moderamen van de synode antwoordde deze maand met een nota, die uitgangspunt zou kunnen zijn „voor een goede en zinvolle bespreking". Maar volgens de provincies gaat de nota een antwoord op hun vragen uit de weg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.