+ Meer informatie

Opheffing veer OchtenDruten nog niet zeker

PROVINCIE GAAT ZICH OPISIEVW BERADEN

1 minuut leestijd

OCHTEN — De kwestie van het opheffen van het veer Oc^ten-Druten zal 26 augustus a-s. opnieuw aan de orde gesteld worden wanneer de wegenconunissie uit de Provinciale Staten van Gelderland bqeen komt. Hierna zal de opheffing opnieuw in de Staten aan de orde komen. Het staat wel vast dat na 1 september de pont alleen op werkdagen zal varen. In afwachting van het besluit van de Statenleden zal men niet doorgaan met het afvoeren van personeelsleden.

Dit is het resultaat van het gesprek dat de burgemeester van Bchteld en het „oomdité tot behoud van het veer Ochteni-Druten" met vertegenwoordigers van de provincie maandag hebben gevoerd.

De_ heer Bunschoten, secretaris van het comité vond dat d« provincie een stuk goede wil heeft getoond. De provincie gaat zich in leder geval intensief met het pontveer bezighouder, aldus de secretaris. Hij zei dit op ee i voorlichtingsavond voor de bevolking van Ochten die maandagavond werd gehouden, waar het belang van de oeververbinding werd uiteengezet. In de eerste plaats maakt het veer deel uit van.de noord-zuidverbinding OssVeenendaal. Door het uitvallen van de veerpont wordt deze route in tweeën gebroken. Het comité stelt verder dat het veer onmisbaar is voor het werkverkeer tussen Ochten en

ONZEKERHEID

Tijdens de voorlichüngsavond kwam de onzekerheid onder de bevolking en het veerponitpeiBoneel duidelijk naar voren. De heer Btmsohoten van het comité zei dat er nu echter een zeer redelijke kans bestaat dat het besluit om de veerdienst op te heffen wordt herzien.

Later werd er eeai motie aangenomen waarin er bij de provincie wordt aangedrongen alles in het werk te stellen om het veer ook gedurende de weekends in de vaart te houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.