+ Meer informatie

Afspraken over minder overlast horeca Haarlem

1 minuut leestijd

HAARLEM (ANP) - Burgemeester E. Schmitz van Haarlem heeft met 26 horeca-ondernemers in de Haarlemse binnenstad tussen Riviervischmarkt en de Zijlstraat een intentieverklaring ondertekend tot beperking van café-overlast, zo is gisteren op een gezamenlijke persbijeenkomst van gemeentebestuur, horeca-ondernemers, politici en buurtbewoners bekendgemaakt.

In september 1990 besloot de burgemeester van Haarlem na ongeregeldheden in de binnenstad de ontheffing van het sluitingsuur voor alle horeca-etablissementen terug te brengen van 04.00 tot 02.00 's nachts. De voorzitter van de Raad van State schorste dat besluit wegens onvoldoende overleg met de belanghebbenden.

In het sedertdien gevoerde overleg is een aantal afspraken gemaakt over de beperking van overlast door met name rondtrekkende groepen bezoekers, zonder dat alle bedrijven door een algemene vervroeging van het sluitingsuur worden getroffen. De proef met de maatregelen duurt van 1 juni tot 1 september. Daarna worden de afspraken op doelmatigheid getoetst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.