+ Meer informatie

WILLOW CREEK: VOOR GOD IS ALLEEN HET BESTE GOED GENOEG!

2 minuten leestijd

Willow Creek Community Church is inmiddels een bekend fenomeen. Er verschijnen vele artikelen over in een opmerkelijke breedte van het Nederlandse kerkelijke leven. Willow Creeks meest opvallende punten: de aparte diensten voor buitenkerkelijken, de zgn. “seekers-services” en het feit dat in Willow Creek behalve het woord ook andere communicatiemiddelen gebruikt worden om het evangelie te brengen, zoals beeld, muziek, dans en toneel. Minder in het oog springend, maar niet minder fundamenteel zijn de kleine groepen waarbinnen volgens Willow Creek pas echt geestelijke groei van een christen kan plaatsvinden.

Dit artikel zal slechts een persoonlijke impressie kunnen bevatten en een al even persoonlijke bijdrage aan de discussie over wat er van Willow Creek bruikbaar is in onze Nederlandse situatie.

In mei 1996 bood de raad van de CGK te Zwolle zijn beide dienaren (Hilbers en ondergetekende) de gelegenheid om Willow Creek zelf te beleven. En het werd een onvergetelijke reis naar Chicago. Allereerst omdat we elkaar als collega’s door en door leerden kennen, maar niet minder omdat we tal van facetten van gemeenteopbouw, waarover we tot dan toe slechts boeken gelezen hadden, in Willow Creek adembenemend mooi georganiseerd meemaakten! Onze - toen nog - derde collega Selderhuis kreeg een half jaar later hetzelfde aanbod van de kerkenraad, terwijl onze NGK-collega Busstra in mei met ons van de partij was.

De welwillende lezer wordt gevraagd er rekening mee te houden dat dit artikel is geschreven onder invloed van deze ervaring.

(vervolg “Willow Creek: voor God is alleen het beste goed genoeg” op pagina 50)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.