+ Meer informatie

„Gehandicapten vaak gebruikt als tranentrekkers"

1 minuut leestijd

ARNHEM (ANP) - Het is hoog tijd dat er aan de clichématige beeldvorming ten aanzien van gehandicapten een einde komt. Dat vindt de Gelderse Raad Gehandicaptenbeleid.

De raad organiseerde samen met de Gelderse Sport Federatie het symposium "Hoe kom ik in beeld?'", over beeldvorming van mensen met een handicap in de media, dat gisteren in Arnhem plaatsvond.

Volgens de Gelderse Raad Gehandicaptenbeleid bestaat in het algemeen van gehandicapten een stereotiep beeld: zij zijn zielig, hulpbehoevend of dapper. Als gehandicapten al in beeld komen, dan is dat vaak als „tranentrekkers" voor een goed doel. In weekbladen en magazines staan vaak alleen plaatjes van mensen die aan een bepaald ideaalbeeld voldoen.

Minister D'Ancona van WVC verrichtte de opening van dit symposium via een videoband. Ook zij is van mening dat er aan het indelen van mensen in hokjes maar eens een einde moet komen. Volgens D'Ancona moeten vooral de mogelijkheden en cte capaciteiten van mensen met een tiandicap benadrukt worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.