+ Meer informatie

Dodental aanslag op bus stijgt tot 16

1 minuut leestijd

JERUZALEM — Twee vrouwen die twee weken geleden zwaargewond raakten bij de aanslag op de bus tussen Tel-Aviv en Jeruzalem, zijn deze week in Israëlische ziekenhuizen overleden.

Het betreft de 39-jarige Amerikaanse advocate Rita Levine en de 19-jarige soldate Tova Maimon. Gisteren werd Levines lichaam naar Philadelphia gevlogen en Maimon in de Israëlische plaats Or Jehuda begraven. Het totale dodental van de busramp steeg daarmee tot zestien. De bus stortte veertien dagen in een ravijn toen een Palestijn uit de Gazastrook het stuur uit de handen van de chauffeur greep.
Op de plek waar de ramp veertien dagen geleden gebeurde, liggen thans bloemen aan de kant van de weg.
Steeds staan er een paar auto's geparkeerd en groepjes mensen kijken in de diepte. Daar is een improvisorisch monument gemaakt van enkele wrakstukken van de bus. Eromheen staan Israëlische vlaggen.
Opvallend is hoe ver de bus van de weg werd weggeslingerd. De terroristische daad  heeft een diepe indruk gemaakt op de Israëliërs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.