+ Meer informatie

CHIRAC BEOORDEELT ZIJN KABINET

1 minuut leestijd

PARIJS — De Franse premier Jacques Chirac heeft zijn eerste interimrapport gereed over leden van zijn kabinet — en de meeste van hen gissen naar de vraag waar ze fout hebben gehandeld. Volgens Chirac hebben enkele kabinetsleden niet aan de verwachtingen voldaan. Hun optreden in de eerste twee maanden „beneden het gemiddelde" geweest, aldus de premier. Chirac gaf als een schoolmeester een rapport over zijn kabinet in een interview met een verslaggever.

Onder degenen die zich mogen afvragen of zij zullen slagen als kabinetslid zijn minister van buitenlandse zaken Jean Sauvagnargues, de huidige voorzitter van de EEG^ministerraad, en minister van justitie Jean Lecanuet, die met enorme moeilijkheden kampt rond het gevangeniswezen. Volgens Chirac hebben slechts 5 van de 14 ministers tot nu toe de kwalificatie „uitmuntend" verdiend. Bij deze 5 zijn minister van binnenlandse zaken Michel Poniatowski, beschouwd als de rechterhand van president Giscard, en minister van financiën Jean Pierre Fourcade, die verantwoordelijk is voor het anti-inflatiebeleid.

Chirac weigerde te zeggen welke ministers beneden het gemiddelde zitten. Onder de negen die nog niet hebben uitgemunt zijn er volgens hem ook enkelen die nog niet de gelegenheid hebben gehad hun bekwaamheid te bewijzen... Wat toch een gevoel van ongemak onder de meerderheid van de kabinetsleden moet achterlaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.