+ Meer informatie

„Statiegeld op batterijen 10 en 15 cent"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) Als er statiegeld op batterijen wordt ingevoerd, zou dat 10 cent voor oplaadbare en 15 cent voor wegwerpbatterijen moeten bedragen. Mocht na enkele jaren blijken dat hiermee onvoldoende batterijen worden ingezameld, dan zouden die bedragen moeten worden verhoogd tot 25 respectievelijk 35 cent.

Dat staat in een studie van het ingenieursbureau Tebodin, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van milieubeheer. Een woordvoerder van het departement heeft dat gisteren meegedeeld.

Minister Alders van milieubeheer wil statiegeld op batterijen invoeren als de Nederlandse Vereniging van Fabrikanten en Importeurs van Batterijen er voor het eind van dit jaar niet in slaagt met een alternatief plan te komen. Dat moet er toe leiden dat 100 procent van de batterijen via de winkelier wordt ingezameld.

Voor het invoeren van een statiegeldregeling is een algemene maatregel van bestuur nodig. Het duurt anderhalf jaar voor die er is. Daarom is het ministerie nu alvast met de voorbereiding ervan begonnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.