+ Meer informatie

Gorbatsjov en Jeltsin overleggen over economie

1 minuut leestijd

MOSKOU - Sowjetpresident Gorbatsjov heeft zijn vakantie onderbroken voor spoedoverleg met Boris Jeltsin, president van de republiek Rusland, zo heeft het Sowjet-persbureau Tass gisteren laten weten.

Jeltsin brak woensdag al een trip af omdat er „verwarring" zou zijn ontstaan in de besprekingen over de overgang in de Sowjet-Unie van een geleide naar een vrije economie.

Gorbatsjov en Jeltsin werden het de afgelopen maand eens over de instelling van een commissie die richtlijnen moet opstellen voor de inrichting van een markteconomie. Die commissie moet op 1 september een discussienota klaar hebben, maar volgens Jeltsin zijn er problemen ontstaan in het overleg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.