+ Meer informatie

Lutherse brief over kernwapens

1 minuut leestijd

NEW YORK — Kernwapens zijn een bedreiging van ons leven en van ons geloof. Dat schrijft de Lutheran Peace Fellowship, de Lutherse vredesgemeenschap. In een open brief aan de Lutheranen in de Verenigde Staten. De brief is gericht aan kerkelijke leiders.

De Lutheran Peace Fellowship wil dat de kerk bekent ,,het kwaad van de bewapeningswedloop en de kernwapenproductie te hebben gesteund". De Lutheranen wordt verzocht „tegenover de nucleaire machten van Gods liefde te getuigen".

De gemeenschap wil in de kerk een discussie op gang brengen over de gevaren van de bewapeningswedloop, ,,Bovendien geloven wij dat veel mensen in de kerk al tegen kernwapens zijn, maar niet weten dat anderen hun zorgen delen", aldus coördinator John Backe.

De Lutheran Peace Fellowship is een onafhankelijke Lutherse organisatie. Ze werd in 1944 opgericht met het oog op dienstweigeraars in de Tweede Wereldoorlog.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.