+ Meer informatie

Een ongelijk juk

2 minuten leestijd

meegegaan naar Texel. Zij hadden met elkaar nooit een langere vakantie gehouden, want vader was het liefst thuis en deed het voor moeder. In het verleden was Nel meestal met een vriendin gegaan, vaak naar familie en verder waren haar verlangens nooit gegaan. Vader had nog voorgesteld dat Bart ook wel mee kon, maar die had er niet voor gevoeld, al had hij dat niet gezegd. Nel had nooit meer gedacht over wat hlJ toen had voorgesteld en ze is verbaasd dat hij er nu weer mee

OOOR ARJEN VAN HOORN komt. Daarop heeft ze niet gerekend. „Waarom, Bart? Je weet hoe vader en moeder er over denken en dat ik ook zo denk; Je weet hoe onze opvatting is bedoel ik." „Ach... waarom toch? Vind Jij het zelf ook echt iets wat niet mag en wat Je niet wil?" „Eh... ik zou willen dat we getrouwd waren en dan zou ik heel graag een heel lange vakantie hebben, Bart en wel de halve wereld met Je doorgaan." „En als ik in juli samen met jou wil Het is voor velen heel gewoon dat... dat ze eigenlijk... nou ja, dat ze met elkaar omgaan alsof ze getrouwd zijn bedoel ik. Dat weet Je best. En dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, dat weet ik ook wel. Maar... maar dan maak Je toch voor elkaar alles veel moeilijker... juist als je enkele weken vakantie hebt... en ik geloof ook vast dat zoiets niiet naar de wU van God is." „Ach... Jij altijd... Dat zeggen de dominees en de mensen praten hen na. Als jij dat in de Bijbel weet te staan, mag Je dat aan mij laten zien." „Dat is niet eerlijkt In die tijd ging alles heel anders, dat kan nu niet meer. Maar er waren net zo goed regels als nu en Juist op dit gebied was het streng. En er is voor ons toch geen enkele reden voor?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.