+ Meer informatie

Onrust onder personeel van Leonard Lang

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De centrale ondernemingsraad (cor) van Fiat-importeur Leonard Lang heeft het personeel vandaag bijeengeroepen voor een protestvergadering in Amsterdam in verband met een dreigende overname van het bedrijf door Fiat in Turijn.

Dit hebben de voorzitter van de cor, R. van Zanten en M. Lander van de Unie LHP meegedeeld. Beiden vrezen dat iet een mogelijke overname van Leoard Lang (met vestigingen in Amsteram, Bom en Apeldoorn) door Fiat er ... van de ongeveer 1.100 arbeidslaatsen verloren zullen gaan. De Unie LHP heeft zich inmiddels achter de actie van het Leonard Lang-personeel geschaard.

De berichten dat Leonard Lang op het punt staat overgenomen te worden door Fiat in Turijn zijn onjuist. Dat heeft de directie van de auto-importeur in Amsterdam zondagavond meegedeeld. Volgens de directie zijn wel besprekingen gaande tussen de Italiaanse automobielfabrikant en de importeur om te onderzoeken of „de bestaande samenwerking kan worden aangepast aan de ontwikkelingen die in de afgelopen tijd zijn opgetreden in de autobranche". Die besprekingen verkeren volgens de directie van Leonard Lang in de eerste fase.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.