+ Meer informatie

Aardgasprljzen

1 minuut leestijd

LONDEN — De Britse regering heeft donderdag bekendgemaakt dat zij de tuinders in het land een subsidie zal uitkeren van ongeveer 25 miljoen gulden om hen te helpen tegen de „onrechtvaardige" concurrentie van hun Nederlands collega's.

De Nederlanders, aldus de Nationale Boerenbond in Engeland, worden bevoordeeld door de kunstmatig laag gehouden prijs van aardgas waarmee zij hun kassen verwarmen. Uit protest tegen deze situatie had de bond woensdag gedreigd blokkades te leggen in de havens om te voorkomen dat sla en andere groente uit Nederland werd ingevoerd.

De toegekende subsidie door de regering is lager dan die de bond had gevraagd. Deze heeft dan ook aangekondigd dat hij zal blijven streven naar een „realistisch niveau" van de aardgasprljzen in Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.