+ Meer informatie

Adriaan Pelt overleden

1 minuut leestijd

DEN HAAG/GENEVE — Adriaan Pelt, die vooral bekendheid heeft gekregen als hoge commissaris van de Verenigde Naties in Libië is dit weekeinde, 89 jaar oud, bij zijn woonplaats Geneve overleden.

Adriaan Pelt, die politieke wetenschappen in Parijs studeerde, was van 1916 ror 1920 Londens en Parijs correspondent van de Telegraaf, en van 1920 tot 1940 werkzaam bij de pers- en informatie-afdeling van de Volkenbond in Geneve, vanaf 1934 als directeur. Gedurende de oorlogsjaren trad hij op als hoofd van de regeringsvoorlichtingsdienst in Londen, in 1945 was hij lid van de Nederlandse delegatie naar de Verenigde Naties. In 1946 werd hij plaatsvervangend secretaris-generaal van de Volkerenorganisatie, van 1949 tot 1952 was hij hoge commissaris van de VN in Libië. Van 1952 tot zijn pensionering in 1957, was hij directeur van het Europees bureau van de Verenigde Naties in Geneve.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.