+ Meer informatie

„Sloop Heijplaat is geen uitgemaakte zaak

Raad R'dam wil meer informatie hebben

1 minuut leestijd

ROTTERDAM | De partijen in de Rotterdamse gemeenteraad vinden dat zij te weinig informatie hebben voor het nemen van een weloverwogen besluit over de toekomst van het bedreigde Rotterdamse dorpje Heijplaat. Zoals bekend heeft het college van B en W zich voorstander van sloop verklaard omdat de oprukkende havenactiviteiten de leefbaarheid voor de bijna 2000 bewoners van Heijplaat niet langer kunnen garanderen.

Gisteren vuurden de raadsleden, op de vingers gekeken door enkele tientallen Heijplaters, een serie vragen af op wethouder P. Vermeulen, de collegewoordvoerder. Het college vindt een keuze voor haven of wonen onontkoombaar en mikt op een besluit kort na de zomervakantie.

Heijplaat ligt ingeklemd tussen de Waal- en de Eemhaven, waaraan containers en stukgoed worden overgeslagen, schrootbedrijven liggen en een elektriciteitscentrale. Deze twee havens zijn bestemd, zo is vastgelegd in eerder door de gemeente goedgekeurde plannen, om ruimte te bieden aan havenbedrijven die meer naar het westen dienen op te schuiven. Ach

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.