+ Meer informatie

Minister Pronk zet hulp aan Cuba toch door

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Pronk zal doorgaan met het financieren van projecten in Cuba. ongeacht een eventuele Cubaanse interventie in Angola.

In antwoord op schriftelijke vragen van de WD-Kamerleden Waalkens en Ploeg heeft Pronk laten weten niet over betrouwbare cijfers te beschikken omtrent wijzigingen in het aantal Cubanen dat in Angola vertoeft. Waarschijnlijk is inmiddels ongeveer 5000 man gerepatrieerd, maar het vermoeden bestaat dat ^yederom een aantal Cubanen, onder wie burgerdeskundigen, naar Angola gestuurd is.

Zeker nu zich geen opzienbarende nieuwe ontwikkelingen hebben voorgedaan ziet de minister voor- Ontwikkelingssamenwerking geen reden het regeringsstandpunt in deze te wijzigen. Te meer niet nu blijkens uitlatingen van president Neto van Angola de Cubaanse aanwezigheid berust op verzoek van de tegenwoordige, legitieme Angolese regering.

Tenslotte: geen der landen die in het kader van ontwikkelingssamenwerking Cuba financieel steunen heeft in de Cubaanse aanwezigheid in Amgola aanleiding gezien de hulpverlening te staken of op te' schorten. Wel heeft de Westduitse minister Bahr in februari jl. bekend gemaakt geen hulp aan Cuba te zullen verstrekken, maar de Bondsrepubliek had voor die tijd geen hulp van betekenis aan Cuba verstrekt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.